19 березня, 2024
Ми в соцмережах

ПриватБанк та Monobank підняли картковий курс валют до ринкового рівня

  • 6 липня, 2022 12:48

ПриватБанк та monobank з 6 липня встановили ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій. Про це повідомили пресслужби банків.

"Банк встановлює єдині курси обміну валют для оплати картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях з огляду на ринкову ситуацію, нормативні документи регулятора, підтримку цілісності ринку та виходячи з інтересів його клієнтів", - ідеться у повідомленні ПриватБанку

 

Що це означає

 

Насамперед це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток.

Курс гривні за картковими операціями в ПриватБанку на 6 липня встановлено на рівні: 35,25-35,46 грн/$1 та 36,55-36,64 грн за євро.

При цьому курс гривні за картковими операціями у monobank на 6 липня встановлено на рівні: 35,30-35,45 грн/$1 та 36,6-36,63 грн за євро.

 

"Картковий туризм" завершився

 

НБУ з 21 травня скасував верхній ліміт курсу продажу готівкової валюти банками і курсу конвертації гривні в іноземну валюту за їхніми картками за межами країни. Раніше максимум такого курсу становив зафіксований в перший день війни офіційний курс гривні плюс 10%, або 32,18 грн/$1. 

Після рішення НБУ ПриватБанк зберіг курс конвертації гривні в іноземну валюту за кордоном на рівні 32,05 грн/$1. 

Це призвело до появи так званого "карткового туризму": українці поповнювали картки в гривнях, а потім виїжджали за кордон, аби зняти кошти уже в валюті, зокрема в євро. Куплену таким чином валюту потім продавали дорожче на території України. Відсьогодні така схема не працюватиме.

Поділитись

Новини по темі: