6 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Понад тисяча жителів Житомирщини працевлаштувалися у вересні через служби зайнятості

Понад тисяча жителів Житомирщини працевлаштувалися у вересні через служби зайнятості

  • Фото: Ілюстративне
  • 6 жовтня, 2024 12:31

Цьогорічний вересень – найрезультативніший місяць з початку 2024 року щодо працевлаштування: нову роботу отримали 1070 жителів Житомирщини, які користувались послугами служби зайнятості. Причому у гендерному співвідношенні переважають жінки: їх серед новоприйнятих працівників майже 80%. До вересня найбільшу кількість пошукачів спрямували на роботу у квітні – 958 людей, а найменше у січні – 609.

Про це повідомляє пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості. 

540 роботодавців знайшли працівників минулого місяця. Основними наймачами на роботу були заклади освіти та підприємці області. Поповнили штати 115 закладів середньої і професійної освіти та 32 - дошкільної освіти. Кількість зарахованих вчителів, викладачів і вихователів перевищує 170, а ще були прийняті психологи, бухгалтери, медсестри, бібліотекарі, керівники гуртків, прибиральники та ін. Збільшили свої команди і 166 ФОПів.

Місце праці знайшлося для фахівців багатьох спеціальностей. Приступили до роботи лікарі різних спеціалізацій (13 лікарень і 3 медцентри прийняли працівників), директор та завідувачі виробництва, менеджери зі збуту, інспектори з кадрів, товарознавці, головні бухгалтери, головний енергетик і головний механік, інженери-консультанти на будівництво, інженери з охорони праці та інші професіонали.

Традиційно затребуваними були кваліфіковані робітники й майстрині за професіями: швачка, електрозварник, слюсар, верстатник деревообробних верстатів, оператор верстатів з програмним керуванням, водій, комплектувальник проводів, пекар, кондитер, продавець, офіціант. 

Серед заповнених у вересні вакансій є й доволі рідкісні на нашому ринку праці пропозиції: художник, флорист, кінорежисер з монтажу, метеоролог, шеф-кухар, організатор культурно-дозвіллєвої діяльності, тесляр, масажист та ін.

Географія працевлаштування людей неоднорідна: 40% загальнообласних фактів працевлаштування зафіксовані у Житомирському районі, 33% - у Коростенському, по 13-14% - у Бердичівському і Звягельському районах.

Всього з початку 2024 року за сприяння служби зайнятості були працевлаштовані 8,5 тис. жителів Житомирщини. Продовжують пошук роботи на сьогодні понад 5,1 тис. безробітних.

Поділитись

Новини по темі: