29 вересня, 2024
Ми в соцмережах

Підготовка до опалювального сезону на Житомирщині: дров вистачає

  • Фото: Фейсбук Столичний лісовий офіс
  • 28 серпня, 2024 19:08

Від початку 2024 року жителі Житомирщини придбали 128 тисяч кубометрів дров. Залишки деревини на складах – 34 тисячі «кубів». Лісівники готові задовольнити усі запити на найближчі місяці, повідомляють в Столичному лісовому офісі.

Про це йшлося на нараді Житомирської ОВА щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення стабільного постачання дров для населення.

На сьогодні філії ДП «Ліси України» у Житомирській області уточнюють фактичну потребу від населення та соціальних закладів. Найбільший запит очікується від громад на півночі, де найбільша частка приватних будинків.

Також обговорили питання цін на паливну деревину. У ДП «Ліси України» зазначили, що роблять все, аби ціни на дрова залишилися на рівні минулого року. Умови доставки обговорюються індивідуально. Єдине обмеження – не більше 15 кубів на людину на рік.

Є широкий вибір дров: від твердолистяних порід до хвойних та м’яколистяних. Найпопулярнішими залишаються дуб і сосна. Для зручності дрова доступні як цілими колодами, так і порубані.

ДП «Ліси України» пропонує два способи придбання дров: 

  • онлайн – через офіційний інтернет-магазин «ДроваЄ»;
  • офлайн – у найближчому лісництві чи філії.
Поділитись

Новини по темі: