12 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • «Очікується підвищення цін на пальне від 7 до 10 гривень», – Дмитро Льоушкін

«Очікується підвищення цін на пальне від 7 до 10 гривень», – Дмитро Льоушкін

  • Фото: ілюстративне / unsplash
  • 15 червня, 2023 20:43

На українців вже з 1 липня 2023 року чекає черговий виток тотального подорожчання в країні. Такі наслідки матиме набуття чинності норм законодавства, які передбачають повернення ставки ПДВ та акцизів на пальне на довоєнний рівень.

Про це повідомив засновник групи "Prime" Дмитро Льоушкін.

Подорожчання пального в Україні

За словами Льоушкіна, підвищення в липні ПДВ до 20% та повернення довоєнного акцизу неминуче призведуть до зростання цін на пальне на 7-10 гривень.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 грн залежно від котирувань на той момент. Зробимо поправку на маркетинг", — розповів експерт.

Підвищення цін на АЗС не буде пропорційним збільшенню цін на саме пальне, адже частина гравців ринку компенсує різницю маркетинговими знижками. Це означатиме додаткові 3-5 грн до "стелі" цін, решту знизять за рахунок бонусів.

Як зауважив власник мережі, ситуація на паливному ринку почне змінюватися вже за кілька тижнів. Спочатку очікується зростання оптових цін, а потім і роздрібних.

На кордонах також прогнозує "бензовозний аншлаг", адже тредйдери поспішатимуть завезти максимальний обсяг пального з Європи.

Підвищення цін в інших сегментах ринку

На тлі подорожчання пального очікується "космічний зліт" цін на все. Зокрема, зростуть тарифи на перевезення. На порозі — розігрів інфляції, корупційні та сірі схеми, удар по аграріях саме під час жнивдодав Дмитро Льоушкін.

За даними моніторингових майданчиків, 15 червня літр А-95 бензину у середньому коштує 44,67 грн, а дизельне паливо — 43,10 грн.

Поділитись

Новини по темі: