28 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщинні виплачено 1,2 млн грн на відбудову приватного будинку

На Житомирщинні виплачено 1,2 млн грн на відбудову приватного будинку

  • Фото: ілюстративне
  • 18 березня, 2024 10:12

У Житомирській області власникам 99 осель вже сформовані житлові сертифікати для придбання житла у забудовника чи на вторинному ринку на загальну суму 108,3 млн грн та 1 грошову компенсацію для відбудови приватного житлового будинку на власній земельній ділянці на суму 1,2 млн грн. Також комісіями прийнято 19 рішень про відмову у виплаті компенсації за зруйноване житло.

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

"На сьогодні отримувачі вже використали 13 житлових сертифікатів для придбання житла на загальну суму 19,1 млн грн. Придбане житло знаходиться в Житомирській ТГ – 9, Березівській ТГ – 1, Оліївський ТГ – 1, Коростенській ТГ – 1, Малинській ТГ – 1", - йдеться в повідомленні.

Як українцям, чиє житло було пошкоджене внаслідок бойових дій отримати допомогу для проведення капітального ремонту своїх домівок можна ознайомитися за посиланням.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України в області налічується 4830 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. З них відновлено 3190 об’єктів або 66 % від загальної кількості. Відновлення цих об’єктів відбувалося за кошти державного та обласного бюджетів, шляхом придбання будівельних матеріалів (металопластикових вікон), які встановлювалися в пошкоджених будинках та об’єктах соціального призначення, а також за рахунок власних коштів громадян, балансоутримувачів та благодійних організацій.

Нагадаємо, що з 01 серпня 2023 року в “Дії” стартував прийом заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло. Компенсації виплачуються одноосібним власникам житла, яке було зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року, не підлягає відновленню і розташоване на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій. З 27 грудня 2023 року розпочалася видача житлових сертифікатів у “Дії”.

Поділитись

Новини по темі: