30 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині відкрили відбудований міст: між селами Макалевичі та Мигалки

На Житомирщині відкрили відбудований міст: між селами Макалевичі та Мигалки

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 7 серпня, 2024 18:31

Урочисто відкрили відбудований міст між населеними пунктами с. Макалевичі Житомирської області та с. Мигалки Київської області. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Військовослужбовці підрозділу Державної спеціальної служби транспорту провели роботи із будівництва нового мосту: виконано роботи щодо влаштування насипу опор, монтаж прогонових будов, монтаж колесовідбійника, монтаж билець, монтаж бар’єра безпеки.

Раніше міст між двома населеними пунктами був збудований власними силами населення громади, який слугував для транспортного сполучення між двома населеними пунктами, а з початком війни слугував, як резервна переправа для безпечного виїзду населення з окупованих населених пунктів, таких як Бородянка, Нова Буда, Загальні через Пісківку на безпечну територію. Міст був у аварійному стані та потребував ремонту.

Загалом в області під час повномасштабного вторгнення рф на територію України пошкоджено 10 мостів, із них 5 місцевого значення та 5 державного значення.

Вночі, 19 березня 2022 року, ворог скинув чотири снаряди по транспортній інфраструктурі між селищем Пісківка і селом Мигалки.

Теги:
Поділитись

Новини по темі: