11 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині оштрафували чоловіка за перебування у мисливських угіддях з собакою мисливської породи

На Житомирщині оштрафували чоловіка за перебування у мисливських угіддях з собакою мисливської породи

  • Фото: Держекоінспекція
  • 11 жовтня, 2024 17:08

9 жовтня 2024 року на території мисливських угідь Звягельського району під час рейдового заходу було виявлено громадянина з собакою мисливської породи без відповідних документів, яка перебувала без нагляду господаря, чим порушено вимоги статті  20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

За результатами виявленого порушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85 КУпАП України.

Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу шляхом проведення рейдових заходів продовжують здійснення заходів державного нагляду (контролю) з метою охорони об’єктів тваринного світу.

Попри заборону проведення будь-яких полювань в період воєнного стану, фахівці Інспекції фіксують випадки порушення вимог природоохоронного законодавства на території округу.

Серед порушень - перебування громадян в мисливських угіддях у більшості випадків без вогнепальної зброї, але з пастками, металевими петлями та собаками мисливських порід без відповідних документів на них.

Журнал Житомира повідомляв, що браконьєра затримали у громаді на Житомирщині: нетверезого та з рушницею з оптичним прицілом.

Поділитись

Новини по темі: