7 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині фермери почали посівну, а приватним домогосподарствам Уряд пропонує пільгове насіння

На Житомирщині фермери почали посівну, а приватним домогосподарствам Уряд пропонує пільгове насіння

  • Фото: Мережа
  • 12 березня, 2024 17:58

Весняна посівна кампанія третій рік поспіль відбувається в умовах воєнного стану. Попри непрості умови, місцеві агропідприємства продовжують вирощувати різноманітні культури, які вкрай необхідні для виробництва стратегічної продукції.

Вже дванадцять областей розпочали посівну ярих культур. Станом на 7 березня в Україні засіяно 68 тис га. З них – 4,3 тис га пшениці, 38,9 тис га ячменю,  23,3 тис  га гороху та 1,5 тис га вівса.

В сільгосппідприємствах Житомирщини розпочався посів ранніх зернових та зернобобових культур. Станом на 1й березня 2024 року посіяно 1,0 тис. га пшениці, 0,5 тис.га ячменю, 0,9 тис.га вівса та 0,2 тис. га  гороху, - повідомили в Житомирській ОВА.

Посівна в приватних домогосподарствах - як ВПО отримати пільгове насіння

 

Домогосподарства на деокупованих та прифронтових територіях отримають насіння овочів для весняної посівної,- повідомили в Мінагрополітики.

Понад 200 тисяч домогосподарств отримають насіння овочів для посівної. 10 тонн насіння, за підтримки Мінагрополітики та USAID- АГРО, будуть розподілені серед мешканців деокупованих та прифронтових територій, вимушених переселенців та соціально незахищених верств населення (багатодітних, малозабезпечених сімей тощо) з інших регіонів.  

«На початку повномасштабної війни ми зіткнулися з нестачею овочів через окупацію Південної України. Багатьом людям довелося покинути свої домогосподарства або відновлювати їх після деокупації.  Сьогодні ми офіційно передаємо 10 тонн насіння овочів і кукурудзи для весняної посівної кампанії 2024 року. Ця допомога дасть можливість 200 000 домогосподарствам на деокупованих територіях України виростити до 70 000 тонн овочів і кукурудзи”, - підкреслив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик. 

Передача насіння здійснюватиметься через місцеві ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад (ВАГ), яка реалізує за підтримки Програми USAID АГРО проект «Згуртовані громади». 

Протягом березня ВАГ доставить насіння до органів місцевого самоврядування, які розподілять насіння серед домогосподарств. Для підвищення результативності вирощування, у громадах буде також поширюватися  інфографіка з рекомендаціями по посіву, догляду за рослинами та зберіганню врожаю овочів.

Поділитись

Новини по темі: