4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На заміну старому та аварійному — нове та надійне, так газовики готуються до опалювального сезону

На заміну старому та аварійному — нове та надійне, так газовики готуються до опалювального сезону

Новини компаній
  • 21 серпня, 2023 18:30

Газорозподільна компанія АТ "Житомиргаз", яка з 28 червня перейшла під державне керування, посилено готується до другого опалювального сезону в умовах війни. Однією із необхідних  передумов стабільного розподілу газу в регіоні, особливо у холодну пору року, є заміна старих газорегуляторних пунктів. Спеціалісти Житомиргазу виконують непросте завдання — переобладнують та перебудовують мережі на технологічно вищий рівень, оскільки застаріле обладнання має підвищений ризик виникнення аварійних ситуацій та потребує частого технічного обслуговування.

Значна увага приділяється встановленню шафових газорегуляторних пунктів, які оснащені сучасними регуляторами тиску та конструктивно є більш надійними. Завдяки цьому, такі шафові газорегуляторні пункти на 70% є енергоефективнішими ніж ті, що виготовлені та встановленні у радянські часи.

На сьогодні в області вже встановлено 356 сучасних об’єктів. Обладнання оснащене приладами автоматики, а також системою багатоступеневого захисту. Це дозволяє мінімізувати витоки газу та попередити виникнення аварійних ситуацій.

«Для підприємства критичної інфраструктури в пріоритеті забезпечення безаварійної та безперебійної доставки газу кожному споживачеві. Модернізація мережі, шляхом встановлення новітнього обладнання, дозволяє досягти поставленої мети, ощадно використовувати блакитне паливо та зменшувати  виробничо-технічнологічні витрати», — Юрій Самсонов, технічний директор АТ «Житомиргаз».

З початку 2023 року фахівці замінили та встановили 69 шафових газорегуляторних пунктів та до початку опалювального періоду спеціалісти АТ «Житомиргаз» планують встановити ще 18 ШГРП нового зразка. 

Газовики продовжують працювати заради комфорту своїх споживачів та дякують за своєчасні розрахунки. Адже усі роботи з модернізації газорозподільної мережі регіону здійснюються за кошти, що передбачені у тарифі за розподіл газу.

Поділитись

Новини по темі: