23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На трасі Житомир-Київ відбудовують підірваний міст

  • Фото: Укравтодор
  • 16 травня, 2022 18:12

На трасі Житомир-Київ у селі Стоянка частково відновлюють міст, який було підірвано 26 лютого. До кінця травня планують закінчити роботи та відкрити рух для вантажівок, яким наразі доводиться робити величезний "гак".

Про це 16 травня повідомив Укравтодор.

"Підрив мосту через ріку Ірпінь у селі Стоянка відрізав шлях для ворога до Києва із західного напрямку. Завдяки нашим захисникам столиця встояла, повертається до життя, а рух трасою М-06 Київ – Чоп відновлено. Для цього поруч із зруйнованим мостом у Стоянці звели тимчасову переправу. Втім, проїхати там може поки лише легковий транспорт (до 10 тонн), вантажівкам доводиться робити величезний "гак". На старій основі зводимо тимчасову прогонову споруду, яка дозволить відкрити рух по лівому проїзду траси для вантажного автотранспорту. Конструктив нової прогонової будови складається з металевих опор та металевих балок", - інформує Укравтодор.

На сьогодні змонтовано тимчасові опори на монолітних фундаментах та шість прогонових металевих конструкцій, влаштовано опалубку, продовжується влаштування арматурного каркасу. 

Найближчим часом планується влаштування монолітної плити та асфальтування.

Поділитись

Новини по темі: