7 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Індексації пенсій у 2024 році може не бути через відсутність міжнародного фінансування

Індексації пенсій у 2024 році може не бути через відсутність міжнародного фінансування

  • Фото: fakty.com.ua
  • 28 грудня, 2023 15:55

Міністерка соціальної політики України припустила, що у 2024 році індексація пенсій може не відбутися у разі відсутності міжнародного фінансування.

Про це Оксана Жолнович заявила у ефірі телемарафону.

«Хочу заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, тому що більша частина пенсійних доходів і надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом, - це наші внутрішні надходження, які забезпечуються нашими українськими платниками, зокрема, нашими військовими», — зазначила вона.

Пенсійний фонд тримається на українських коштах завдяки оплаті ЄСВ, підкреслює пані Оксана.

Єдине, що може спричинити відсутність індексації пенсій, це відсутність міжнародної фінансової допомоги. При цьому, міністерка підкреслює, що базова пенсія буде виплачена. Для цього знайдуть внутрішні ресурси.

«Я думаю, що ми зможемо впорається з цими викликами. Я б не хотіла наразі передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії і підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити», — сказала Жолнович.

Що стосується соціальних виплат, зокрема малозабезпеченим особами та ВПО, видатки фінансуються міжнародними партнерами .

Мінсоцполітики домовилося зі Світовим банком про допомогу на суму майже 2 млрд доларів, і ці кошти в перші місяці 2024 року покриють видатки на базові соціальні витрати.

Поділитись

Новини по темі: