2 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

Екологи виявили незаконну порубку 523 дерев на Житомирщині

  • Фото: Держекоінспекція
  • 14 травня, 2024 15:54

На телефонну «гарячу лінію» Інспекції 11 березня 2024 року надійшло звернення щодо вирізування дерев, ймовірно, без дозвільних документів в напрямку від села Рихальське до села Стара Гута Звягельського району Житомирської області. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Поліського округу.

Спеціалісти Інспекції  здійснили виїзд на місце. В ході обстеження на вказаній земельній ділянці виявлено факт порубки 523 дерев різних порід.

Заподіяна навколишньому природному середовищу шкода становить 427 236,5 грн, встановили екологи.  

Інспекцією було направлено запит Головному управлінню Держгеокадастру в Житомирській області про надання інформації щодо можливого користувача зазначеної земельної ділянки, на що надійшла відповідь про те, що запитувана у звернені земельна ділянка є несформованою та знаходиться в межах населеного пункту с. Рихальське Звягельського району Житомирської області.

Лист щодо інформації про можливого користувача/орендаря зазначеної земельної ділянки Інспекцією було направлено на адресу Чижівської сільської ради, відповіді на який Інспекція наразі не отримала.

Матеріали за результатом проведеного обстеження скеровано на адресу Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів в межах повноважень щодо встановлення осіб, які здійснили порубку дерев та притягнення їх до відповідальності згідно законодавства.

Поділитись

Новини по темі: