4 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

Ціни на основні продукти в Україні: як зміняться цієї весни

  • Фото: Мережа
  • 1 квітня, 2024 18:27

Молочну продукція може здорожчати, повідомив член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук. Це може бути наслідком підвищення цін на паливо та логістику, пише УНІАН.

Вартість основних продуктів навряд чи зміниться, однак деякі коливання все ж таки можуть мати місце. Овочі, які зиму зберігалися в овочесховищах, почнуть дешевшати. Зокрема, зменшується ціна на картоплю та цибулю у порівнянні з січнем", – заявив державний діяч.

Окрім того, можна чекати здешевлення яєць: причиною цього є те, що у весняно-літній період з’явиться велика кількість домашньої продукції. Зокрема, на територіях західної та центральної України вже з’явилися фермерські господарства, які можуть нав'язати конкуренцію великим виробникам.

Також в Україні можуть ненадовго зрости ціни на рибу та морепродукти. На зростання попиту у цьому сегменті традиційно впливає початок Великого посту. На думку експертів, зростання цін може досягти 5-10%, однак після закінчення посту вони повернуться на попередній рівень.

Також у кінці березня спостерігалося зниження цін на моркву. Продукція з місцевих господарств надходила у продаж по 6-10 грн/кг ($0,15-0,25/кг), що в середньому було на 15% дешевше, ніж за тиждень до 25 березня.

У той же час, у березні мало місце подорожчання помідорів. Причиною цього експерти називали скорочення пропозиції на ринку імпортних томатів.

Поділитись

Новини по темі: