18 травня, 2024
Ми в соцмережах

Чи оплатять робочий день, якщо зникло світло

  • Фото: ілюстративне
  • 12 листопада, 2022 9:40

Через віялові відключення стало набагато складніше працювати з комп’ютерами та гаджетами, що унеможливлює або дуже сповільнює робочий процес. Саме тому у роботодавців та працівників виникає питання оплати праці.

Про це розповідає 24 канал.

«Кодекс законів про працю зобов'язує роботодавця оплачувати простій у тому разі, якщо він стався не з вини працівника. У такому випадку, якщо є мобільний зв'язок, працівник має повідомити роботодавцю про ситуацію, що склалася», – йдеться у повідомленні.

Тобто, якщо ситуація непередбачувана, то роботодавець зобов’язаний оплатити працівнику робочий день.

Одночасно, більшість відключень відбувається за відповідним графіком, тому працівник має змогу спланувати робочий процес.

«Згідно зі статтею 60-2 Кодексу Законів про працю, працівник, який виконує свої обов'язки дистанційно, сам має розподіляти свій час так, щоб виконати свої завдання вчасно. Тобто, якщо відключення відбулося вранці, працівник може виконати роботу тоді, коли світло буде, погодивши це з роботодавцем», – кажуть спеціалісти.

Роботодавець може посприяти підлеглому та надати необхідні для роботи речі: ноутбук, зарядний пристрій, акумулятори тощо.

 

Поділитись

Новини по темі: