19 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Безвідсотковий кредит на сонячні панелі для ОСББ: як отримати в Житомирі

Безвідсотковий кредит на сонячні панелі для ОСББ: як отримати в Житомирі

  • 10 вересня, 2024 19:52

Державна програма безвідсоткового кредитування для фізичних осіб — власників домогосподарств, спрямована на придбання енергетичного обладнання. Завдяки цій програмі громадяни можуть отримати кредити для встановлення сонячних панелей, систем накопичення енергії та вітрових установок із річною процентною ставкою 0%, яку покриває держава. 

«Програма з видачі кредитів фізичним особам на встановлення сонячних панелей є частиною державних ініціатив з підтримки енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Вона спрямована на стимулювання громадян до переходу на альтернативні джерела енергії, зменшення залежності від традиційних ресурсів та підвищення енергетичної незалежності країни», — зазначає заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради

Кредити видаються на термін від одного до десяти років, а сума може становити від 100 до 480 тисяч гривень. Програма розрахована на власників приватних будинків.

Які товари та послуги можна придбати

Можна придбати та встановити комплект гібридної системи електропостачання, який включає:

  • Сонячні батареї (фотоелектричні модулі) або вітрові установки потужністю від 1 до 10 кВт;
  • Гібридний інвертор;
  • Установки зберігання енергії (акумулятори);
  • Послуги встановлення системи.

Обов'язкова умова: усі три складові повинні бути придбані разом.

Вимоги до позичальника:

  • Мінімальний вік на момент видачі кредиту — 21 рік.
  • Максимальний вік — 65 років.
  • Офіційне працевлаштування (мінімум 6 місяців на останньому місці роботи), ФОП, пенсіонери, які є власниками/співвласниками домогосподарства, де встановлюється обладнання.

Середньомісячний дохід сім'ї (позичальник та чоловік/дружина) не перевищує 154 000 грн.

Після отримання кредиту клієнт повинен підтвердити цільове використання коштів протягом 90 діб. Для цього необхідно надати акт виконаних робіт, фото лічильника, обладнання з відміткою геолокації.

Кредитні програми вже доступні в таких банках: АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Сенс Банк», АТ КБ «Глобус». Умови кредитування можна знайти на сайтах цих банків.

З липня цього року з’явилась можливість для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) скористатись програмою державної підтримки "Доступні кредити 5-7-9%". В рамках програми можна купувати та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання. Умови кредитування наступні — сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років. Програма працюватиме у комбінації із програмою “ГрінДІМ”, ОСББ та ЖБК. В рамках цієї програми учасники зможуть отримати до 70% вартості обладнання після його встановлення.

Журнал Житомира писав про економічну окупність сонячних електростанцій у квартирах Житомира (думки експертів).

Сонячні панелі встановлять у закладах охорони Житомирщини.

Поділитись

Новини по темі: