19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Як перевести кошти з Росії в Україну

  • 29 грудня, 2020 0:07

З політичних причин фінансові відносини між двома державами ускладнилися. Як і раніше працюють внутрішні перекази за допомогою Webmoney, Qiwi, VKPay. Але якщо потрібен грошовий обмін через організацію, то тут варто звертати увагу на комісії, терміни здійснення переказу.

 

Перекази з карти на карту

Обмежувальні заходи щодо переказів посилилися. Але переказ коштів можна здійснити декількома способами від транзакції через Пошту Росії до зарахування з карти на карту.

Важливо! З 2016 перекази через системи Contact і Золота Корона заборонені.

Переказати кошти з системою Світ також не вийде. Але є кілька способів:

  • відправляють одержувачу карту Альфа-Банку або Ощадбанку, зареєстровану в Росії;
  • користуються Російськими картами для переказів через Яндекс-Гроші;
  • проводять операції через систему PaySend.


Необхідно зайти на сайт PaySend і зареєструватися. Вводять номер телефону і пароль, код, надісланий через смс. На головній сторінці вибирають Україну, а суму вказують у гривнях. Клацають кнопку «Далі». Операція підтверджується по смс.

Важливо! Комісія фіксована і не перевищує 49 рублів.


Є обмеження по максимальній сумі. Рядовий платіж не може перевищувати 36 500 рублів. У доларовому еквіваленті максимальна сума повинна бути в межах 500 одиниць. Якщо потрібен переказ більш значної суми, то краще переводити з рахунку на рахунок.

Переказ коштів через Western Union і Money Gram

Міжнародна система Western Union підходить для швидкого відправлення коштів. Комісія залежить від суми переказу у валюті, або в російських рублях.

До переваг відносять:

  • високу швидкість переказу;
  • надійність, популярність системи;
  • велика кількість пунктів видачі;
  • отримання коштів у відділенні будь-якого банку.


До мінусів відносять обов’язкову наявність карти або рахунку. Рідкісні організації здійснюють переказ без рахунку. Конвертуються кошти не в бік одержувача. При переказі зарахувати кошти на карту не вийде. Видача здійснюється тільки готівкою.

Money Gram стягує більшу комісію, конвертація у валюту ще більш не вигідна.

Платежі також захищені від шахрайства. Додатковими перевагами вважають високу швидкість переказу та велику кількість пунктів видачі грошових коштів. Протягом 10 хвилин можна отримати гроші, пред’явивши контрольний код у відділенні. Але сам переказ здійснюється тільки в двох валютах.

До мінусів відносять неможливість отримати кошти на банківську карту. Комісія набагато вище, ніж при відправці через Пошту Росії або іншим методом. Конвертація при переказі округляється не в бік одержувача. Найчастіше Money Gram користуються при терміновій передачі коштів.
 

Переказ за допомогою системи SWIFT

Система SWIFT – міжнародний метод здійснення транзакцій. Здійснюється практично через будь-який банк. Досить мати при собі паспорт, SWIFT-код підрозділу одержувача.

Співробітник по запиту видасть спеціальний бланк, де необхідно вказати:

  • реквізити отримувача;
  • реквізити відправника;
  • суму переказу;
  • валюту;
  • SWIFT-код відділення.


Співробітник перевіряє правильність заповнення, приймає бланк. Якщо все правильно, то він формує платіжне доручення. У більшості випадків переказ здійснюється за 5-6 годин. При високій завантаженості переказ затягується на термін до двох діб.

Важливо! Квитанцію зберігають на випадок помилки, без неї відновити втрачені кошти не вийде.


Розмір комісії встановлюється банком. Наприклад, у відділеннях Ощадбанку комісія фіксована і складає два відсотки від суми платежу. Не може перевищувати 1500 рублів. При переказі в іноземній валюті відсоток знижується вдвічі. Є обмеження і по максимальній сумі платежу.

Поштовий переказ з Росії в Україну

Один з найпростіших способів переказу коштів. Термін зарахування становить від двох до трьох робочих днів. Операція здійснюється після пред’явлення паспорта, інша документація не потрібна.

Будуть потрібні реквізити одержувача:

  • місто проживання;
  • рік народження;
  • ім’я, прізвище та по батькові.


За запитом співробітник видасть бланк. Транзакція може бути адресною, або безадресною. Перший спосіб має на увазі отримання в конкретному відділенні, другий працює без прив’язки до місця зняття. При адресному зарахуванню необхідно вказати індекс відділення, де буде здійснюватися отримання.

Важливо! Кошти переводять тільки в російських рублях, вони конвертуються за курсом в гривні.


Кошти вносять в касу готівкою, або картою. Після здійснення транзакції співробітник назве код. Його необхідно повідомити одержувачу. При мінімальному завантаженні через дві доби кошти будуть у одержувача.

Переказ через біржу криптовалюта

Порівняно новий спосіб передачі коштів. Біржі криптовалют дозволяють переправити кошти. До плюсів відносять відсутність державного нагляду. Але при падінні курсу конвертація може привести до серйозних фінансових втрат. Такий спосіб передачі коштів складний, ризикований.

Комісії та обмежень по сумі немає. Але варто враховувати, що при зміні курсу втрата може становити від 3 до 40% від переданої суми.

Передача коштів через посередника

Чи не найнадійніший спосіб переказу коштів. Передача здійснюється через посередника. Зазвичай схема представлена ​​двома людьми. Один знаходиться в Росії і приймає платіж на карту, або на руки готівкою. Він передає інформацію іншій людині, яка віддає ту ж суму на руки одержувачу.

Важливо! Ризик нарватися на шахраїв дуже великий. Комісію кожна організація виставляє на свій розсуд.


Передати кошти можна перевізником, який регулярно відвідує країну одержувача. Середня сума обмежується 100 000 рублів. Але фактичних обмежень немає. Комісія варіюється від 3%.

Способи переказу коштів з Росії в Україну

Щоб не помилитися з вибором, корисно вивчити порівняльну таблицю. Для наочності вказані комісії, необхідна дозвільна документація та обмеження.
 

Метод Данні, документи Комісії Обмеження
З карти на карту Paysend Потрібна реєстрація на сервісі, дані карти, актуальний номер телефону 49 рублів, незалежно від суми переказу Сума не повинна перевищувати 36500р., 500 доларів
Пошта Росії Паспорт, реквізити Від 9 % до 100 000 р., від 1,76% від 100 000 рублів. Максимальна сума становить 150 000 р.
SWIFT Паспорт, SWIFT-код відділення отримувача 2% від суми, але не більше 1500 р. Розмір платежу обмежений 5000 в доларовому еквіваленті
Передача готівки Готівка, дані одержувача Від 3% Немає фактичних обмежень
Western Union Карта чи рахунок в банку, реквізити отримувача 100р. за платіж до 5000р., 2% від суми яка перевищує 5000р. 50 000 рублів в день, не більше 100 000р. на місяць
Money Gram Паспорт, реквізити отримувача 500 USD – 8 доларів

 

1000 USD – 16

2000 USD – 32

Переказ тільки в двох валютах, в місяць можна відправити не більше 5 700 доларів
Біржа криптовалют Внутрішні дані облікового запису одержувача Індивідуальні втрати в залежності від стрибка курсу Фактичних обмежень немає


При переказі обов’язково враховують ризики, порівнюють комісію і терміни переведення. Якщо передача коштів не термінова, то оптимально здійснити транзакцію через Пошту Росії. Самим конфіденційним способом є використання біржі криптовалют. До альтернативних способів відносять передачу картки, емітованої російським банком або пряму передачу через посередника.

Поділитись

Новини по темі: