19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Українці, які не користуються газом, все одно платитимуть за його транспортування

Українці, які не користуються газом, все одно платитимуть за його транспортування

  • 13 лютого, 2020 9:46
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила рішення, що вже з березня цього року сума платіжки за транспортування газу має визначатися залежно від обсягів користування. 

Про це заявив на засіданні НКРЕКП голова комісії Валерій Тарасюк, передає УНН.
 

"Найбільше, про що говорили, оплата при так званому нульовому споживанні. Є декілька випадків, коли при нульовому споживанні будинок міг отримати 200-400 грн платіжку за транспортування газу. Ми проаналізували і дуже швидко знайшли механізм, що дозволяє… Вчора було засідання, ми схвалили рішення – вже в березні ці платіжки будуть іншими", - розповів Тарасюк.


Суму будуть визначати за таким принципом:
 
  • 2,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 39 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;
  • 8,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 126 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
  • 21,9 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 314 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення.

Тарасюк додав, що платити за обслуговування все ж таки треба.

"Наприклад, ліфт будинку, ми поїхали у відрядження довготривале на кілька місяців, але все одно будемо за нього платити, адже хочемо, щоб він працював. Тобто за утримання інфраструктури платежі завжди були, є і будуть", - резюмував голова комісії.

Нагадаємо, з січня 2020 роки українці окремо платять за газ і за його доставку.
Поділитись

Новини по темі: