29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Під час перевірки відділу освіти РДА житомирські аудитори виявили порушень на 400 тис. грн

Під час перевірки відділу освіти РДА житомирські аудитори виявили порушень на 400 тис. грн

  • 10 квітня, 2019 10:47
Житомирські аудитори перевірили фінансово-господарську діяльность Відділу освіти Коростишівської районної державної адміністрації і виявили порушення, що призвели до втрат на суму понад 425 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби України.

"Через неперерахування до доходу бюджету коштів від перерахунків заробітної плати та за комунальні послуги сплачені орендарями за  минулі бюджетні періоди, місцевий бюджет недоотримав майже 97 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Ревізією встановлено факт зайво витрачених коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення додаткової оплати праці, не пов’язаної з педагогічною роботою, на суму 69 тис. грн.

Також аудитори з’ясували, що за рахунок коштів загального фонду було покрито видатки на суму майже 39 тис. грн на оплату праці працівників котелень, які мали проводитися за рахунок коштів спеціального фонду.

Окрім того, установлено зайві витрати на виплату заробітної плати, оплату завищеної вартості комунальних послуг, списання продуктів харчування у завищених обсягах, через що втрачено майже 140 тис. грн.

Аудитори виявили нестачу матеріальних активів та грошових коштів на суму майже 80 тис. грн. Завдяки вжитим аудиторами заходам забезпечено усунення порушень на суму майже 117 тис. грн.

"За допущення порушень до установи застосовано фінансові санкції, 3 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Про виявлені факти поінформовано правоохоронні органи", - зазначають у Держаудитслужбі.
Поділитись

Новини по темі: