24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

З рахунків за спожитий газ зникла графа «Субсидія» . Що робити?

  • 15 березня, 2019 16:13

Уряд України вкотре змінив програму виплати субсидій – тепер вони будуть видаватися субсидіантам на руки «живими грошима». У зв’язку з цим у нових платіжках за лютий від «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ», які мешканці Житомирської області та обласного центру вже почали отримувати з сьогоднішнього дня зникла графа «Субсидія».

Такі платіжки (рахунки) за спожитий газ у лютому 2019 року не містять субсидії і повинні оплачуватись у повному обсязі.  Про це журналістам сьогодні розповів В’ячеслав Тарасов – директор ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ».  

«Уряд змінив механізм субсидування населення, запровадивши монетизацію. Тому рахунки за газ у лютому вже не міститимуть субсидій. Споживачам, яким призначена житлова субсидія у 2018 році, її видадуть «живими грошима» (на банківську картку або в «Укрпошті»»). Ними субсидіант повинен самостійно повністю розрахуватися за спожитий газ», - зазначив Тарасов.

За його словами, запроваджена урядом монетизація субсидій - це шлях України до  відкритого рину природного газу, і цей механізм в майбутньому дасть змогу споживачу обрати собі незалежного постачальника.

У газовій компанії просять звернути увагу на цю зміну у рахунках, та розповісти про неї своїм рідним, батькам, бабусям та дідусям, самотнім людям, які отримують субсидію. Адже якщо споживач не оплатить повністю рахунок і заборгованість складе 340 грн, то він не отримає субсидію на наступний період.

Графа пільги у рахунку залишається без змін.

У «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» наголошують, оплатити рахунки за спожитий газ можна будь яким зручним способом: у будь якому відділені банку, Укрпошти, через особистий кабінет, платіжні сервіси та навіть Viber.

За рахунками споживачі повинні розрахуватися впродовж 5 днів після його отримання, за розрахунковими книжками – до 10 числа наступного місяця.

З усіх питань субсидій як і раніше треба звертатись до УПСЗН, за гроші готівкові до "Ощадбанку" чи "Укрпошти".

Коментуючи стан розрахунків населення, В’ячеслав Тарасов зазначив: борги за спожитий газ значно зросли за останній час і на сьогодні сума боргу споживачів становить 712 млн грн (проти 555 млн грн станом  на 1 січня 2019 р.). Також за субсидії борг у 129 млн грн.  за попередні періоди, це кошти як газівникам винна держава, а вони винні НАК «Нафтогаз України».







Поділитись

Новини по темі: