18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир став лідером за темпами продажів вживаних автомобілів

  • 14 березня, 2019 17:13
Житомир і область лідери в Україні по темпам зростання продажів автомобілів. Такі дані наводить Аналітичний центр AUTO.RIA. Порівняно з минулою зимою, торгівля авто з пробігом на Закарпатті впала на третину, а на Житомирщині навпаки — виросла.

Якщо порівнювати кількість продажів, то на транспортному ринку помітний невеликий спад. Так, за останніх три місяці на AUTO.RIA було продано майже 120 000 одиниць транспорту, що на 7 300 менше, ніж зимою 2017-2018. 

Найбільше зниження спостерігається у Закарпатті — тут було продано на 1 317 менше автомобілів, ніж минулої зими. У відсотковому вираженні це майже третина від кількості проданого. Також відчутно просів і столичний ринок, що, втім, при його масштабах не суттєво.

Найбільший ріст продажів спостерігався у Житомирській області. Тут за зиму продано майже на 400 авто з пробігом більше, ніж рік тому. Найстабільніші регіони — Черкаська й Сумська області, які не відчули жодних коливань .

Що стосується найзатребуваніших марок авто, то незмінною за рік лишилась тільки трійка найбільш продаваних — найчастіше українці купували ВАЗ, Volkswagen та Opel. А кількість авто із ТОП-10 марок складає 2/3 всього ринку авто з пробігом.
 

Що чекає на авторинок навесні?


Однією з особливостей авторинку є весінній ріст. Так, навесні 2018-го було продано на 14,5% більше авто з пробігом, ніж за зиму, що цьому передувала. Враховуючи невелике просідання, зараз, у березні 2019-го, можна прогнозувати ріст на рівні 12-14%. 

Якщо проаналізувати, яким продавцям у лютому дзвонили найчастіше, то можна передбачити, які авто з пробігом стануть бестселлерами весни-2019. Найзатребуванішим, вже не перший сезон поспіль лишається Daewoo Lanos. Також у ТОПі продажів слід очікувати Volkswagen Passat B5 і Audi A6. А 5 найбільш продаваних авто цієї весни, швидше за все, виглядатиме так:
 
  • Daewoo Lanos
  • Volkswagen Passat B5
  • Audi A6
  • Toyota Camry
  • Renault Megane



Поділитись

Новини по темі: