29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Прокуратура Житомира зафіксувала факти залежності дітей від комп'ютерних ігор

Прокуратура Житомира зафіксувала факти залежності дітей від комп'ютерних ігор

  • 28 лютого, 2011 14:10
Останнім часом у Житомирі поширені факти ігрової залежності дітей, категорія яких до цих пір не передбачена медичною статистикою.

На території Житомира в 2011 році у зв'язку з добровільними зверненнями батьків зареєстровано 84 таких факти. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У 2010 році за результатами проведених профілактичних рейдів, спрямованих на запобігання поширення продукції, яка негативно впливає на формування свідомості молоді, перевірок розважальних закладів виявлено 830 дітей, з яких 73 дитини вилучено - з комп'ютерних клубів, 228 - з розважальних закладів.

А вже протягом січня поточного року службами проведено 135 профілактичних рейдів, обстежено 166 населених пунктів, виявлено 100 дітей, з яких 58 - діти з неблагополучних сімей, 11 - вилучені з комп'ютерних клубів, 27 - вживали спиртні напої.

Психологічні дослідження вітчизняних учених показали, що комп'ютерні ігри мають агресивно-індивідуалістичну мораль. Виступаючи в ролі головного персонажа, керуючи героєм, дитина має можливість безперешкодно і безкарно розправлятися з віртуальними жертвами.

Багато ігор пропагують насильство, секс, грубу мову. Діти схильні не тільки ототожнювати себе з окремими жертвами або агресорами, а й переносити ці ролі в реальні ситуації. Діти, особливо молодші, можуть на підставі побаченого почати вважати насильство припустимою моделлю поведінки і навіть способом розв'язання своїх проблем.
Поділитись

Новини по темі: