26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Житомирі перевірили перевізників. Накладено більш ніж 25 тис. грн. штрафів

В Житомирі перевірили перевізників. Накладено більш ніж 25 тис. грн. штрафів

  • 19 березня, 2009 9:10
Працівники Житомирського обласного Управління у справах захисту прав споживачів перевіряли якість надання послуг перевізниками міста Житомира.  

 - У 17 господарюючих суб’єктів встановлені порушення вимог правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Серед порушень: відсутність інформації в салоні автобуса, про назву перевізника та страховика, їх адреси та телефони, про розмір штрафу за безквитковий проїзд і перевезення неоплачуваного багажу. Але найбільш поширеним порушенням правил є невидача водіями квитків пасажирам, - інформує заступник начальника відділу цього відомства Любов Бігун, про результати.

Загальна сума фінансових санкцій, що застосовані до порушників, сягнули 5 тисяч гривень.

Крім того, разом з іншими контролюючими службами, житомирськи податківці також здійснили, впродовж перших двох місяців, 39 рейдів на ринку пасажиро-перевезень в Житомирі, та виявили 99 порушень.

Найбільше з них - 45 - стосувалися здійснення діяльності без державної реєстрації, 18 перевізників заробляли на життя без відповідних ліцензій. У 22 випадках виявлено факти використання праці без укладання трудової угоди.

Всього за результатами проведених обстежень податківцями складено протоколи про адмінпорушення на 45 перевізників, які сплатили до бюджету 4 з половиною тисячі гривень штрафів.

Використання праці незареєстрованих робітників коштувало перевізникам понад 14 тисяч гривень штрафних санкцій.
Поділитись

Новини по темі: