29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Оборонне замовлення: Житомирський бронетанковий передав Міноборони сотню БМП

Оборонне замовлення: Житомирський бронетанковий передав Міноборони сотню БМП

  • 18 грудня, 2020 11:19
Житомирський бронетанковий завод у 2020 році виконав державне оборонне замовлення і передав Міністерству оборони України понад 100 одиниць бронетехніки.

Про це повідомляє держконцерн "Укроборонпром", до складу якого входить житомирський завод.
 

"Згідно з умовами договору, машини пройшли повний цикл капітального та регламентного ремонту. Відновлено боєздатність усіх систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння тощо. Крім того, на БМП встановлено сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва, а також фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами", – йдеться у повідомленні.


Варто додати, що цьогоріч ЖБТЗ розпочав оснащувати вітчизняну бронетехніку гусеничними стрічками виробництва харківського Заводу імені Малишева. Крім того житомирське підприємство опанувало і власне виробництво гусениць. Раніше така продукція постачалася лише з-за кордону та з постачанням виникали проблеми. 

"Перша партія машин із гусеничними стрічками ЖБТЗ була передана у війська в серпні. Ця техніка працює без жодних нарікань", – наголошує "Укроборонпром".

Наразі в рамках програми імпортозаміщення Житомирський бронетанковий завод виробляє не тільки власні гусениці, а й багато інших комплектуючих для вітчизняної техніки.

Поділитись

Новини по темі: