28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Столиця українського десанту прийняла міжнародні військові навчання. ФОТО

Столиця українського десанту прийняла міжнародні військові навчання. ФОТО

  • 29 жовтня, 2019 14:29
Сьогодні, 29 жовтня, у столиці українського десанту – місті Житомир, на базі 199 Навчального центру ДШВ відбулося урочисте відкриття багатонаціонального навчання «Кленова Арка - 2019».

Як повідомляє Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, навчання проходить за участю українських військових та міжнародних партнерів з 8 країн: Грузії, Болгарії, Канади, Литовської Республіки, Республіки Польща, Республіки Північна Македонія, Румунії, Чорногорії та України.

Від України до навчань залучаються військовослужбовці 95 окремої десантно-штурмової бригади та офіцери Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які виконують завдання в складі Литовсько-Польської-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького (ЛитПолУкрбриг) Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade.

Збройні Сили України, зокрема військовослужбовці Десантно-штурмових військ залучаються до командно-штабного навчання «Кленова арка» восьмий рік поспіль. За цей час, українські десантники здобули чимало корисного досвіду від наших іноземних партнерів, при цьому діляться своїм безпосередньо практичним бойовим досвідом, набутим під час бойових дій на Сході України.

В ході навчання, його учасники відпрацьовуватимуть різні завдання за допомогою системи імітаційного моделювання бойових дій JCATS. Загалом до двотижневого багатонаціонального командно-штабного навчання «Кленова Арка - 2019» залучається біля трьох сотень військовослужбовців.

























ФОТО: ДШВ ЗСУ
Поділитись

Новини по темі: