20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Піца в мультиварці

  • 13 лютого, 2020 0:28

Італійська кухня відрізняється від інших національних кухонь дивовижним різноманіттям страв. Це пояснюється історичним розвитком Італії: у якості єдиної держави вона існує не так давно. Кожна провінція береже свою історію, традиції.

Сьогодні Італійський стиль присутній не тільки в шикарних ресторанах Origami, Barlotti, Дона Маргарита, де можна замовити піцу у Львові, а й в домах звичайних господинь, що підкреслює величезну популярність середземноморської кухні.

Піца - універсальна страва

Своїм незабутнім ароматом, підсмаженою скоринкою та соковитою начинкою піца завоювала шанувальників у всьому світі. Секрет її привабливості криється в простоті приготування, різноманітті рецептів, начинок на будь-який смак та поживній цінності.

Вперше традиція запікати на пласті тіста оливки, часник, цибулю та сир з'явилась у грецьких солдатів під час воєнних походів. Італійці вдосконалили рецепт страви, відкрили перші у світі піцерії. У 1905 році вперше відчинила двері для гурманів піцерія у Нью-Йорку.

Піца зможе виступити в якості ситного обіду або вечері, стане гідною прикрасою святкового столу. Можливість самостійно приготувати піцу в мультиварці робить страву більш доступною. Навіть недосвідчена господиня впорається з цим завданням, а результат перевершить очікування.

Як приготувати піцу в мультиварці

Процес приготування страви таким способом дещо відрізняється від запікання в духовці, тому треба придержуватись основних правил:

  • Тісто повинно бути рідшим ніж зазвичай: при випіканні в мультиварці піца виходить більш сухою.
  • Не бійтеся довго випікати піцу: при правильно виставленому режимі мультиварка запобіжіть пригорянню, вимкнеться в потрібний час.
  • При роботі з тістом використовуйте замість борошна олію: надлишок борошна зробить його жорстким.
  • Перед випічкою мультиварку потрібно прогріти не менш 20 хвилин. Чим жаркіша піч - тим краще піца. В середньому піца в мультиварці випікається при температурі 2000С за 30 - 40 хвилин.
  • Для того щоб тісто не вийшло сирим досить вологу начинку викладають тонким шаром. На завершенні процесу приготування (після сигналу готовності) випічку посипають тертим сиром, потім 7 хвилин підігрівають до його розплавлення.
  • Середній об'єм чаші 3-4 літра, тому в мультиварці можна готувати високу піцу - вона не дістане до країв та не збіжить.
  • Існує декілька режимів готування піци - все залежить від марки мультиварки. Піцу готують у режимах: "Випічка", "Запікання","Піца", "Мультиповар". Готові страви приготовані різними способами відрізняються за смаком.

Рецепти

На питання: як зробити піцу в мультиварці у кожної господині буде своя відповідь. Існує безліч варіантів та різноманіття інгредієнтів, що дає можливість експериментувати. Навчившись готувати випічку за допомогою мультиварки ви зможете частіше балувати домочадців, а ваші гості будуть розпитувати подробиці та таємниці приготування.

Швидка піца

Сучасний ритм життя залишає зовсім обмаль часу для приготування повноцінного обіду або вечері. Але завжди є вихід - рецепт піци в мультиварці стане паличкою-виручалочкою у різних життєвих ситуаціях. За декілька хвилин можна приготувати смачну, поживну страву та ще й заощадити.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки борошна;
  • 3 столові ложки майонезу (одна з них - в начинку);
  • одне яйце;
  • дві сосиски;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 100 г сиру;
  • свіжа зелень, рослинна олія,сіль - за смаком.

Для того щоб якісно приготувати піцу в мультиварці треба чітко придержуватись наступних рекомендацій:

В глибокій мисці змішуємо яйце, просіяне борошно. Потім додаємо трохи солі та 100 мл майонезу, вимішуємо тісто до однорідної маси.

Наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинної олії, включаємо режим "Випічка" на 15 хвилин.

Перекладаємо тісто в чашу, змащуємо томатною постою, зверху викладаємо порізані кружальцями сосиски, наносимо майонез із зеленню. На завершення додаємо натертий сир.

Закриваємо кришку, випікаємо до готовності.

Піца з креветками

Піца приготована за цим простим рецептом пухленька, м'яка, повітряно-легка. Адже секрет приготування смачної піци саме в тісті.

Інгредієнти

  • 100 мл кефіру;
  • 100 мл майонезу;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста;
  • 100 г креветок;
  • 100 г очищених мідій;
  • 100 г сиру моцарела;
  • 10 оливок (без кісточок);
  • один помідор;
  • 1/2 столової ложки оливкової олії;
  • сіль, прованські трави - за смаком.

Процес приготування

Кефір, майонез, яйця змішуємо, добре збиваємо.

Висипаємо розпушувач та спеції, ретельно змішуємо.

Поступово підсипаємо борошно, замішуємо не сильно густе тісто.

На застелену пергаментом чашу мультиварки викладаємо готове тісто. Зверху рівномірно розподіляємо начинку (дрібно порізані морепродукти та помідор), потім додаємо оливки, спеції, сіль, порізаний скибочками сир, поливаємо оливковою олією.

Випікаємо піцу в режимі "Випічка" 30 хвилин під кришкою.

Піца з шинкою та цибулею

Італійська піца - це безліч варіантів приготування тіста, комбінування компонентів начинки. Рецепт піци зі своєю "ізюминкою" повинен бути в арсеналі кожної господині.

Інгредієнти

  • 200 г сметани;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 стакана борошна;
  • 100 г шинки
  • 50 г цибулі;
  • 70 г помідорів;
  • 50 г сиру;
  • 2 столові ложки кетчупу;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • зелень (петрушка, базілік, кріп), сіль - за смаком;

Процес приготування

В розтоплене вершкове масло кімнатної температури додаємо сметану, розмішуємо.

Поступово підсипаємо просіяне борошно, ретельно вимішуємо тісто, залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.

Для начинки нарізаємо шинку, цибулю, зелень, помідори, натираємо на терці сир. Це один з варіантів начинки, вона може бути любою.

Охолоджене тісто ділимо на три частини ( цей рецепт розрахований на три невеликі піци). Зверху змащуємо кетчупом та майонезом, викладаємо начинку, посипаємо тертим сиром.

Закрийте кришку, випікайте піцу в режимі "Випічка" 40 хвилин.

Після вимкнення мультиварки не відкривайте кришку ще 15-20 хвилин. Перекладіть готову піцу на тарілку.

Смачного!

Поділитись

Новини по темі: