24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі виявили перший випадок захворювання на штам «Омікрон»

  • 30 грудня, 2021 17:10
  • 1
У Житомирській області виявили два випадки інфікування штамом коронавірусу "Омікрон", один з них - у Житомирі. Про це 30 грудня повідомив Житомирський обласний лабораторний центр.
 

"30 грудня 2021 року вірусологічна лабораторія ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України" підтвердила 2 випадки інфікування в м. Житомирі та м. Бердичеві штамом SARS-CoV-2 "Омікрон" шляхом виявлення мутацій, що характерні для даного штаму. З метою підтвердження отриманих результатів біоматеріал буде відправлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я для проведення повногеномного секвенування", - йдеться у повідомленні.


Штам "Омікрон" виявили у 41-річної та 62-річної жінок, які нещодавно повернулися з Італії. 

В лабораторному центрі наголошують, що обидві хворі не були щеплені проти COVID-19.

Наразі епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться епідеміологічне розслідування цих випадків. 
 

Штам "Омікрон"


Про новий штам коронавірусу, який вперше виявили на півдні Африки, британські вчені повідомили 24 листопада. Він характеризується великою кількістю мутацій у шиповидному білку, що може ускладнити його нейтралізацію антитілами, сприяти швидкому поширенню та стійкості до наявних вакцин.

Науковці з’ясували, що штам "Омікрон" здатний розмножуватись у тканинах бронхів у 70 разів швидше, ніж вихідний варіант вірусу та штам "Дельта", однак демонструє повільнішу швидкість реплікації у легенях. Водночас міністр охорони здоров’я ПАР Джо Фаала заявив, що інфікованих штамом "Омікрон" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою".
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Олег
2 січня, 2022 12:14:18

https://www.xandernieuws.net/algemeen/laboratoria-in-vs-kunnen-in-niet-een-van-1500-positief-getesten-covid-19-vinden/