25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Сезон полювання: у Житомирській області рейдові групи виявили понад 50 порушень

Сезон полювання: у Житомирській області рейдові групи виявили понад 50 порушень

  • 13 грудня, 2021 16:14
На території Житомирської області створено та у дні, дозволені для полювання, працюють майже півсотні рейдових груп. До їх складу входять поліцейські, екологи та єгеря. 12 грудня під час чергового рейду поліцейські вилучили у двох громадян незареєстровані мисливські рушниці.

"12 грудня у лісі поблизу с. Рудні Коростенського району рейдова група виявила двох чоловіків зі зброєю. Під час її перевірки з’ясувалось, що рушниці не зареєстровані у встановленому законом порядку", - повідомили в поліції.

Порушниками виявилися 24-річний житель с. Покровське та 35-річний житель с. Рудня. Зброю було вилучено, призначено експертне дослідження.

Попередньо, вказане правопорушення має ознаки ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї), що тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу.

В поліції додали, що з початку сезону полювання виявлено 33 факти порушень обігу мисливської вогнепальної зброї та оформлені відповідні адмінматеріали (ст. 190, 192 КУпАП), а також припинено 54 порушення правил полювання (ст. 85 КУпАП).
Поділитись

Новини по темі: