29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Молода пара з Житомира вигадала історію про 2-річну дитину, яка перебуває при смерті, щоб розкрутити Instagram-магазин – ЗМІ

Молода пара з Житомира вигадала історію про 2-річну дитину, яка перебуває при смерті, щоб розкрутити Instagram-магазин – ЗМІ

  • 8 грудня, 2021 17:35
Молода пара з Житомира вигадала історію про дворічну донечку, яка потрапила в ДТП і перебуває при смерті - все для того, аби збільшити продажі у своєму інтернет-магазині, інформує "Сніданок з 1+1".

Така інформація з'явилась у соцмережі Instagram. Допис набрав понад тисячу вподобань і декілька сотень розгніваних коментарів:
 
  • "Це просто жах. У нас вкрали наші емоції, нас дурили, як лохів",
  • "Цих шахраїв і блогери рекламували, і просто добродушні люди",
  • "Я в шоці. Перераховувала їм гроші".



Лілія одна з тих, хто переказувала кошти і методом репосту розповідала на своїй сторінці про цих людей. У дівчини теж є інтернет-магазин, де багато фоловерів. Ба більше, вона займається благодійністю. Коли прочитала, що, ймовірно, вся історія - це вигадка, то дуже розчарувалась. 
 

"Я навіть спочатку не повірила, що таке може бути. Потім, коли перечитала всі коментарі, зайшла на їхню сторінку, то була в шоці", - каже вона. 


Історію з викриттям поширила Леся. Вона - бізнесвумен і громадська діячка. Допомагає ошуканим повернути свої гроші: "Ці люди ніколи не мали дітей. Вони вигадали. Немає документального підтвердження. Просто є історія, яка не має підґрунтя. Таким чином вони збільшили активність на своїй сторінці від 1 тисячі підписників до 15 тисяч".



Одразу після таких звинувачень, власники магазину видалили ті самі дописи з проханнями: "Наші янголята та кожен небайдужий. Біда сталася з нашою донечкою майже два місяці тому. З цієї причини наш магазин не має фіксованих цін ні на один товар".

Але існувала мінімальна ціна. Все працювало так: ви обираєте товар і надсилаєте стільки, скільки вам не шкода. Головне - не менше 50 гривень. Після того, як розгнівані люди почали вимагати пояснень, кому ж вони надсилали кошти, продавці написали, що дитина померла. Втім, жодної фотографії цієї дитини чи документів, які б підтверджували, що вона існувала, не було.



Журналісти спробував зв'язатися з парою. 

"У нас були реквізити картки, на яку люди переказували кошти, відповідно - ім'я власника. Вдалося знайти і номер, але відповіді не було.  Як вдалося дізнатися через наші джерела інформації, у чоловіка, на чиє ім'я зареєстрована карта банку, дітей немає взагалі. На зв'язок з нами за два дні так ніхто і не вийшов", - розповіли журналісти "Сніданок з 1+1".
 
Поділитись

Новини по темі: