24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Уродженець Ірану створив у Житомирі угруповання, яке незаконно переправляло іноземців в Україну

Уродженець Ірану створив у Житомирі угруповання, яке незаконно переправляло іноземців в Україну

  • 2 грудня, 2021 12:34
У Житомирі викрито злочинне угруповання, яке нелегально переправляло іноземців в Україну. Організував злочинну групу уродженець Ірану, який чотири роки тому набув українське громадянство.

Як повідомили в обласній прокуратурі, він отримував від кожного мігранту нагороду в розмірі 8-15 тис. доларів.
 

"До складу угруповання він залучив двох знайомих житомирянок. Спільниці створили фіктивні фірми та, систематично підробляючи офіційні документи, "працевлаштовували" земляків організатора злочинного угруповання. Він же, підшукуючи через оголошення в мережі Інтернет бажаючих незаконно переїхати на постійне проживання до України, за винагороду (від 8 до 15 тис. доларів США) надавав їм пакет необхідних документів та супроводжував через державний кордон", - інформує прокуратура.


Встановлено, що протягом декількох років організованою групою незаконно переправлено через державний кордон України майже 20 іноземців.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено та накладено арешт на чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки, документи для оформлення віз іноземцям, а також три земельні ділянки, які належать організатору угруповання.

"За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України з наданням засобів, з корисливих мотивів, вчинене організованою групою, а також службовому підробленні офіційних документів  (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України)", - додали у відомстві.

Санкція суворішої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.
Поділитись

Новини по темі: