27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • 2700 грн за COVID-сертифікат: у Житомирі аферисти торгували підробленими документами

2700 грн за COVID-сертифікат: у Житомирі аферисти торгували підробленими документами

  • 19 листопада, 2021 8:33
У Житомирі правоохоронці викрили схему з виготовлення підроблених COVID-сертифікатів та результатів ПЛР-тестів. Вартість фейкового тесту становила 600 гривень, а підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію - 2700 гривень. Про це "Журналу Житомира" повідомили в ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"Використовувались реквізити ліцензованих лікарів та медичних закладів України, що дозволяло їх замовникам безперешкодно перетинати державний кордон. Діяли фальсифікатори безконтактно: через мережу Інтернет пропонували свої послуги, а готові сертифікати надсилали поштою у різні регіони держави. Оплата відбувалась безготівково через електронні банківські системи", - інформує поліція.


У правоохоронців є підстави вважати, що до злочинної схеми причетні щонайменше двоє людей. 18 листопада поліцейські провели низку обшуків, зокрема у Житомирі та у медичному закладі за межами регіону. 

"У результаті вилучено флеш-носії, сертифікати про вакцинації, зразки печаток та підписів, мобільні телефони та комп'ютерну техніку. Надалі планується проведення відповідних експертних досліджень цих речей та встановлення замовників підроблених документів", - додали в поліції.

Попередня кваліфікація події - ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 2-річного обмеження волі.





Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: