19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі відкрили сучасну ТЕЦ, що працює на альтернативному паливі. ФОТО

У Житомирі відкрили сучасну ТЕЦ, що працює на альтернативному паливі. ФОТО

  • 18 листопада, 2021 13:32
  • 1
18 листопада у Житомирі відкрили першу ТЕЦ, яка працюватиме на трісці. ТЕЦ побудована на базі районної котельні РК-10, що знаходиться в провулку 1-й Винокурний. На відкриття були присутні влада міста, області, посол Швейцарії в Україні Клод Вільд та очільник Мінрегіону Олексій Чернишов.

Як заявив міський голова Житомира, нова ТЕЦ допоможе зменшити споживання газу, електроенергії та кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.
 

"Сьогодні відкриваємо в Житомирі першу ТЕЦ, яка працюватиме на трісці та дозволить нашому КП  "Житомиртеплокомуненерго" зменшити споживання газу, електроенергії та кількість викидів СО2 в повітря! Енергонезалежність України — ідея, яка об’єднає громади. Сьогодні я радий вітати в Житомирі Надзвичайного і Повноважного посла Швейцарії в Україні Клода Вільда, очільника Мінрегіон Олексія Чернишова та всіх поважних гостей. Перш за все дякую Уряду Швейцарії, проекту SECO. Це не лише про кошти, а й про можливості: сформувати команду, отримати компетенції. Я дякую, що повірили в Житомир. Це були складні часи, Covid, деякі проекти ми призупиняли, аби спрямувати гроші в лікарні. Але Уряд Швейцарії в нас повірив, підтримав та спрямував у потрібне русло", - повідомив Сергій Сухомлин.


На ТЕЦ термодинамічна установка органічного циклу Ренкіна комбіновано вироблятиме тепло та електроенергію. Її потужність – 1,2 МВт електричної та 7,1 МВт теплової енергії. ТЕЦ зможе забезпечити теплом 18 тисяч жителів у 73 багатоквартирних будинках. До того ж установка цілодобового циклу дасть можливість будинкам на вулицях Маликова, проспект Миру та Вільський шлях отримувати гарячу воду цілодобово.

В мерії заявляють, що установка з таким технологічним процесом комбінованого виробництва тепла та електричної енергії – перша в Україні.  

Паливо на ТЕЦ подаватиметься в автоматичному режимі за допомогою рухомої підлоги. На складі ж зберігатиметься щепа на три доби роботи станції.

Об'єкт зводився за кошти Уряду Швейцарської Конфедерації у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Вартість – близько 300 млн грн, з яких майже 100 млн – бюджет громади.









Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Натали Павловская
19 листопада, 2021 11:20:57

А ці інвестори вже пспілкувались в васником ЮПІДЖІ. Треба обов'язково. Він би їм розказав, як і що ця "проползицька" команда робить з інвесторами. Як один (Кондратюк) зізнається на відео під час засідання робочої групи перед депутатами ЖМР та представниками громадскості "не читає того, що підписує" . Як Блажиєвський (керівник департаменту містобудування) разом з Чернишом (директор юрдепартаменту)підпроблений протокол громадських слухань до суду приносять. Причому цю їх підробку по ТСН по всій Україні показують. Як Сухомлин намагався сховатися в кабінеті , а перед тим подратися (теж перед журналістами та камерами) з предтсавником громадскосі, щоб видерти в нього з рук акт Держгеокадастру про нецільове використання земелеьної ділянки на проспекті Незалежності, 29. Можна розказувати багато Але Я думала, що взірець тупого та безглуздого невиконання українських законів - це газова камера (АЗС ЮПІДЖІ) на проспекті Незалежності, 29, яка збудована та функціонує всуперечь УСІМ ЗАКОНАМ ДЕРЖАВИ УКРАЇНА, Але ж страшні дії, їх глупість та бездарність шлункоголових "проползитів" меж не мають - вони незаконно збудували собі будинки у прибрежній зоні річки (де заборонено будівництво), і тепер спостерігають, як повз вікон їх "елітних" будинків пропливають фекалії, бруд, дохла риба, різнокольорова вода, вони нюхають, як це все смердить. Дійсно сказав Булгаков - "пример бесконечности - это человеческая глупость" Шановні інвестори, подивиться на неконно збудовані "елітні" буднки "проползитів" на берегах річки Тететрів, вам все стане ясно. Щіро співчуваю інвесторам, с ким ви зв'язалися