28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирському центрі захисту тварин побудували нові вольєри для бездомних собак. ФОТО

У Житомирському центрі захисту тварин побудували нові вольєри для бездомних собак. ФОТО

  • 29 жовтня, 2021 8:33
У Житомирському центрі захисту тварин облаштували п’ять нових вольєрів для собак, яких забрали з вулиці. Матеріали для виготовлення вольєрів придбали за рахунок міського бюджету.

Нові вольєри зробили для того, аби потім влаштувати безпритульних тварин у сім'ї, передає "Суспільне".
 

"Ми збудували ці вольєри, аби брати безпритульних тварин та залучати волонтерів і громадські організації для найшвидшого їх прилаштування. Тобто ці вольєри – суто для тварин, які будуть вилучені з вулиці. Окрім того, що наші вольєри використовуються для готелю, у нас є декілька тварин-інвалідів, які не можуть повернутися на вулицю, і ми їх постійно утримуємо. Також в зимовий період ці вольєри використовуються для перетримки тварин після проведення оперативних втручань – таких, як стерилізація", – розповіла представниця Центру Ольга Стельмахова.




Кожен новий вольєр розрахований на одну тварину.
 

"Тварин, яких вилучили з вулиці, не можна розміщувати по двоє чи по троє, – каже Ольга Стельмахова. – Вони незнайомі між собою, а це може призвести до травмування. Також будь-яка тварина, яка до нас поступає, має пройти карантин".



 

"На будівництво вольєрів для утримання тварин було виділено 58 тисяч з бюджету, а саме – депутатських коштів. І окремо на роботи для облаштування додатково власні кошти надав один з депутатів", – розповіла керівниця Центру захисту тварин Олександра Мельник.


На сьогодні у Центрі захисту тварин є 34 вольєри, в яких утримується 20 тварин. Клькість вольєрів можна збільшити, але для цього потрібні ще гроші.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: