29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Творцем фейкового застосунку «Дія» виявився 21-річний хлопець: його затримали в Запоріжжі

Творцем фейкового застосунку «Дія» виявився 21-річний хлопець: його затримали в Запоріжжі

  • 27 жовтня, 2021 15:33
У Запоріжжі затримали 21-річного хлопця, який створив програму, що повністю копіює додаток "Дія". Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Фейкова програма давала можливість користувачам змінити свій вік, додати будь-яке фото або підробити сертифікат про вакцинацію від COVID-19.

Свою розробку хлопець продавав за 80-120 гривень, а у рекламі вказував, що завдяки софту неповнолітні можуть безперешкодно купляти алкоголь і сигарети.

Наразі правоохоронці проводять заходи для блокування усіх каналів розповсюдження фейкового застосунку. Також встановлюються особи, які придбали додаток для надання правової кваліфікації їхнім діям.

"В оселі фігуранта правоохоронці провели обшуки. Вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та банківські картки", - додали в поліції.

Зловмиснику загрожує до 6 років позбавлення волі за частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України (Незаконне втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж).
 

На затримання ймовірного розробника липової "Дії" відреагував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Він запропонував відправити затриманого на виправні роботи.

"Пропоную хлопця відправити на виправні роботи в IT, без персональних даних та інших сенсативних речей. Учора читав, що двом хлопцям, які крали магнітоли, одеський суддя призначив читати книги Марка Твена та Джека Лондона", - написав міністр.

Поділитись

Новини по темі: