20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція завершила розслідування справи про «відкати» в КП «Житомирводоканал»

Поліція завершила розслідування справи про «відкати» в КП «Житомирводоканал»

  • 25 жовтня, 2021 15:09
Детективи Слідчого управління ГУНП завершили розслідування злочинної схеми по отриманню «відкату» в одному із комунальних підприємств міста Житомира. Обвинуваченим може загрожувати до 10 років ув’язнення, розповіли «Журналу Житомира» в поліції.

Нагадаємо, у березні правоохоронці задокументували отримання 34-річним директором одного із підрозділів комунального підприємства міста Житомира неправомірної вигоди у сумі 175 тисяч грн. Наприкінці червня поліцейські зафіксували передачу посадовцю другої частини траншу у такому ж розмірі.

Співучасником протиправної діяльності став приватний підприємець, 43-річний житель сусідньої області.

«Під час досудового розслідування встановлено, що директор отримав від представника суб’єкта господарювання гроші в якості «відкату» за укладення договору поставки товару, а також швидке та безперешкодне проведення відповідних розрахунків», - інформує поліція.

Детективи поліції повідомили обом чоловікам підозри у вчиненні кримінального діяння. 22 жовтня обвинувальні акти, затверджені прокурором Житомирської обласної прокуратури, вручено обом фігурантам. Їм інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відповідно до законодавства, чоловікам може загрожувати ув’язнення на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.
 

Передісторія


У Житомирі на "відкаті" 350 тис. гривень затримали посадовця КП "Житомирводоканал". Припускається, що мова йде про директора з розвитку та капітального будівництва Олександра Гаврилова.

Після затримання посадовця міський голова Житомира розпорядився створити комісію, яка перевірить діяльність комунального підприємства. Директора "Житомирводоканалу" відсторонили від виконання обов'язків.
Поділитись

Новини по темі: