28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Через тиждень область може опинитися у «червоній» зоні, – Наталія Остапченко

  • 13 жовтня, 2021 14:24
Житомирська область через стрімке зростання COVID-госпіталізацій може перейти в "червону" зону адаптивного карантину. Такий сценарій прогнозують вже через тиждень.

Про це 13 жовтня під час брифінгу повідомила Наталія Остапченко, заступниця голови ОДА.
 

"На території Житомирської області спочатку було розгорнуто 9 лікарень, які надають допомогу ковідним хворим, потім ми додали ще 6 лікарень, на сьогодні у нас 15 лікарень. Ліжок розгорнуто – 2071 і вони заповнюються дуже швидко ... судячи із індикаторних показників, ми через тиждень потрапимо до "червоного" рівня", - розповіла чиновниця.


За її словами, медична система області поки ще справляється з навантаженням.
 

"Відсоток забезпечення киснем всіх ліжок - 99,4%, але дуже швидко ми ці ліжка заповнюємо. На сьогодні таких ліжок заповнено на 57%", - пояснила Остапченко.


Вона також наголосила на тому, що в Житомирській області стрімко зросла кількість летальних випадків від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, які у переважній більшості виникають у невакцинованих проти COVID-19 хворих. Так, протягом 4-12 жовтня від цієї важкої хвороби померло 112 жителів області.

Станом на 13 жовтня, Житомирська область знаходиться в "помаранчевій" зоні. Протягом доби підтверджено 462 нових випадки. Всього в Житомирській області 7541 активний хворий на COVID-19.

 
Поділитись

Новини по темі: