28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • УЗ пояснила, чи пускатимуть в приміські поїзди пасажирів без COVID-сертифікату

УЗ пояснила, чи пускатимуть в приміські поїзди пасажирів без COVID-сертифікату

  • 13 жовтня, 2021 13:33
З 21 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила перевезення пасажирів через коронавірус. Для того, щоб перетнути межі області поїздом, треба буде пред'являти сертифікат про COVID-вакцинацію або довідку про відсутність хвороби. Однак це правило не пошириться на електрички та дизельні поїзди.

Про це розповів представник УЗ під час брифінгу, передає сайт "Сьогодні".
 

В електрички пустять невакцинованих


Керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський пояснив, що є електрички, які перетинають відразу кілька областей. Обмеження не торкнуться цих електропоїздів. Тобто, доїхати в Вінницьку, Київську області з Житомира і назад можна вільно. По суті, це єдина лазівка.

За його словами рішення пов'язане з тим, що неможливо проконтролювати, куди саме їдуть пасажири і чи перетнуть вони межі області.
 

Як працюватимуть поїзди?


При посадці на всі пасажирські поїзди з 21 жовтня, разом з паспортом і квитком, провідники перевірятимуть ковід-сертифікат. Можна буде пред'явити як паперовий документ, так і згенерований в додатку "Дія".

Якщо сертифікату немає, то достатньо ПЦР або антиген-тесту.

У соцмережах багато обговорювали, чи підійде для проїзду в поїзді далекого сполучення довідка про те, що перехворів.

"Ні. Такий документ не передбачений", – сказав нам Олександр Перцовський.
 

Хто контролюватиме дотримання нових правил?


Насамперед – працівники "Укрзалізниці".
 

"Вони будуть контролювати. але тільки поліцейські мають повноваження штрафувати за недотримання карантинних норм. Провідники можуть лише не пустити в поїзд", – пояснив Перцовський.


Нагадаємо, для того, щоб потрапити в міжрегіональний поїзд чи автобус з 21 жовтня, потрібно буде мати при собі певні документи. Їх перелік – за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: