28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирянин Андрій Баленков візьме участь у світовому чемпіонаті з жиму лежачи

Житомирянин Андрій Баленков візьме участь у світовому чемпіонаті з жиму лежачи

  • 7 жовтня, 2021 14:18
22-31 жовтня у Вільнюсі відбуватиметься Чемпіонат світу з екіпірувального жиму лежачи серед чоловіків та жінок. Житомирщину представлятиме майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий призер чемпіонатів України, Європи та світу, рекордсмен Андрій Баленков.

Спортсмен наразі тренується 5 разів у тиждень: двічі із середнім навантаженням, так само – розтяжка, а одне заняття найважче. Поступово перед змаганнями зменшує навантаження, повідомляє Newday.org.ua.
 

«Впритул до чемпіонату не виснажую себе, намагаюся не накручувати, має значення і психологічна обстановка. Крім занять, багато часу проводжу на природі, наприклад, гуляю у лісі із своїм псом Діном чи збираю гриби», – ділиться Андрій Баленков.


Одночасно Баленков як Президент обласної федерації пауерліфтингу організовує Чемпіонат Житомирської області з класичного та екіпірувального пауерліфтингу та жиму лежачи. Змагання проходитимуть 6-7 листопада. Прийом заявок уже почався. 

За словами Баленкова, чемпіонат відкритий, тому участь можуть брати і спортсмени з інших регіонів. Відомо, що мають намір долучитися пауерліфтери із міст обласного значення, як-от Коростеня, Малина, Коростишева, Новограда-Волинського, Бердичева. Уже висловили намір позмагатися двоє спортсменок із Києва.
 

«У нас була кількарічна перерва у проведенні чемпіонату області, бо карантин вніс свої корективи. Коли визначилися із датою, одразу телефонували бажаючі і зацікавлені люди, бо чекають на такий захід», – розповів Президент обласної федерації пауерліфтингу.


Поділитись

Новини по темі: