19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині поліція вилучила в фермера коноплі на мільйон гривень. ФОТО

На Житомирщині поліція вилучила в фермера коноплі на мільйон гривень. ФОТО

  • 6 жовтня, 2021 10:11
У Житомирській області 47-річний чоловік організував на території свого домогосподарства ферму з вирощування коноплі. Рослини він збирав, висушував і готував до продажу. Про це "Журналу Житомира" повідомило Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Під час обшуків поліцейські виявляли заборонені до вільного обігу речовини. Так, на присадибній ділянці росли дбайливо доглянуті елітні кущі, на горищі сушились уже зірвані коноплі, у підсобних приміщеннях зберігались численні пакети з подрібненою висушеною сировиною, а у спеціально облаштованих міні-тепличках з освітленням набирали сили нещодавно висіяні рослини.
 

"Усі зафіксовані обставини свідчать, що до процесу агрономії наркозілля чоловік підійшов свідомо і подбав про належні умови. Окрім того, були знайдені і дози марихуани, розфасовані у закладки, а також порошок, зовні - амфетамін", - прокоментував начальник Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП Вадим Савчук.




Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за причетність до незаконного обігу наркотиків.

Попередня кваліфікація події – ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 4 до 8 років.

Усе вилучене, загальною вартістю близько мільйон гривень, буде направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.





Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: