28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Має проблеми із психічним здоров'ям»: стали відомі подробиці вбивства в Новограді-Волинському

«Має проблеми із психічним здоров'ям»: стали відомі подробиці вбивства в Новограді-Волинському

  • 31 серпня, 2021 16:17
На Житомирщині чоловік напав на незнайому жінку, яка стояла на вулиці, й завдав їй смертельного удару в шию. Після цього утік, а потерпілу медики врятувати не змогли

Рідні загиблої не можуть повірити у те що сталося – не стримують сліз, йдеться у сюжеті ТСН.

Тітка вбитої жінки розповідає: її племінниця останні роки займалася господарством, мала худобу і торгувала на ринку. А нещодавно вирішила податися до міста – знайшла роботу у ресторані, поруч із місцем де на неї напав чоловік.

"Син їй казав мам не їдь. Ніде не влаштовуйся. Син їй допомагав. А вона поїхала. Це вона чекала адміністраторку цього кафе", - каже тітка покійної. 

У селі її чекали ввечері із добрими новинами, натомість отримали дзвінок від правоохоронців. Урятувати потерпілу медикам не вдалось, із нею у селі напередодні попрощалися.

Слідчі - почали шукати нападника. Чоловіка затримали за кілька годин. Свою провину він визнав. Суд вирішив, що 2 місяці поки йтиме слідство підозрюваний перебуватиме під вартою. 
 

"Особа вела себе адекватно, відповідала на питання: із жінкою не знайомий, але повідомив, що вона намагалася відібрати у нього будинок", - каже голова Новоград-Волинського міськрайонного суду Володимир Мозговий. 


Голова суду каже: рівно за два роки до дня нападу мати чоловіка зверталася до суду, щоби її сина, який має проблеми із психічним здоров'ям, визнали недієздатним

"2 роки тому особа була визнана недієздатною. 28 серпня 2019 року", - каже голова Новоград-Волинського міськрайонного суду Володимир Мозговий. 

Матір підозрюваного розповідає: агресія у її сина почала раптово виникати ще кілька років тому – після того, як він з'їздив на заробітки і побував на війні.
 

"Він буває агресивним, це відобразилось на мені. Доходило до насильства. Якщо він у мені бачив чорта, то я не знаю, що він побачив у цій жінці", - каже мати підозрюваного. 


Жінка розповідає: лікарі виписували сину медикаменти, але вона просила покласти його на лікування. 
 

"У соцслужбу ходила. Навіть у спілку АТО. Вони мені поспівчували і сказали, що зараз такі закони, що нічого не можуть зробити. Якби лікарі звернули увагу та відправили на лікування, цього б не сталось", - каже мати підозрюваного.


Нині чоловік під вартою, але невдовзі на нього знову чекає психіатрична експертиза. Якщо чоловіка визнають осудним, він може провести за ґратами до 15 років.
Поділитись

Новини по темі: