19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Продавали фальшиві долари: у Житомирі судитимуть валютників з Житнього ринку

Продавали фальшиві долари: у Житомирі судитимуть валютників з Житнього ринку

  • 31 серпня, 2021 8:58
У Житомирі судитимуть валютників, які на Житньому ринку збували клієнтам підроблені долари. Їм загрожує від 5 до 12 років в'язниці. Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.
 

"За даними слідства, місцевий житель, з метою систематичного збуту підробленої валюти, сформував злочинне угрупування, залучивши ще трьох своїх знайомих, 1980-1970 років народження. Установлено, що з березня по квітень 2021 року організованою групою скоєно злочини, а саме, збуто мешканцям Житомира та області 500 підроблених доларів США", – йдеться у повідомленні.


Викрито зловмисників безпосередньо під час збуту одному із місцевих жителів фальшивих купюр.

Під час обшуків у помешканні фігурантів справи виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, чорнові записи. Також арештовано майно обвинувачених, а саме, 6 автомобілей, будинок та земельну ділянку.
 

"Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту підробленої іноземної валюти (ч.ч. 2,3 ст. 199, ч. 2 ст. 190 КК України)", – інформує відомство.


Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира.

Варто зазначити, що санкція ч. 2 ст 199 передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, тоді як ч. 3 – позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Житомирі викрили угрупування валютників, які збували клієнтам підроблені долари. Їх було затримано 13 квітня після продажу фальшивих банкнот поблизу Житнього ринку. Поліцейські розшукували інших потерпілих від дій шахраїв.
Поділитись

Новини по темі: