28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Віталій Бунечко: Цьогоріч завершимо реконструкцію Житомирського обласного онкодиспансеру

Віталій Бунечко: Цьогоріч завершимо реконструкцію Житомирського обласного онкодиспансеру

  • 26 серпня, 2021 18:07
26 серпня голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко звітував про проведену роботу за два роки перебування на посаді. Захід проходив у Житомирському обласному онкологічному диспансері, який перебуває на реконструкції.

Голова ОДА зауважив, що реконструкція онкодиспансеру триває вже не один рік, що зумовлено необхідністю поетапного виконання робіт для забезпечення безперебійного функціонування закладу та лікування пацієнтів. Завершити реконструкцію планують в цьому році.
 

«Цього року завдяки включенню проєкту реконструкції онкодиспансеру у програму Президента України «Велике будівництво» його вдасться, нарешті, завершити. Для виконання всіх необхідних робіт у поточному році передбачено виділити понад 40 млн гривень. Зокрема, з Державного фонду регіонального розвитку більше 36 мільйонів гривень та 4 мільйони з обласного бюджету. Загалом вартість реконструкції становить 94 млн грн (за весь час будівництва від 2017 року)», – поінформував Віталій Бунечко.




Голова облдержадмінстрації повідомив, що одним із пріоритетів стратегії розвитку Житомирщини є встановлення лінійного прискорювача в онкодиспансері.
 

«Завдяки синергії держави та обласної влади, а також підтримці Президента України Володимира Зеленського ми вийшли на фінальний етап у цьому процесі. На останній сесії депутати обласної ради підтримали рішення про вибір формату державно-приватного партнерства для встановлення лінійного прискорювача. Тепер у нас є усі правові підстави, є інвестори, готові вкласти у цей проєкт за попередніми оцінками понад 14 млн євро і щире бажання зробити це задля жителів Житомирщини», – наголосив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, приміщення радіологічного відділення Житомирського онкодиспансеру передадуть у концесію приватній компанії для встановлення лінійного прискорювача.
Поділитись

Новини по темі: