19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Працював на ФСБ: за держзраду судитимуть 22-річного жителя Житомирської області

Працював на ФСБ: за держзраду судитимуть 22-річного жителя Житомирської області

  • 26 серпня, 2021 14:50
У Житомирській області судитимуть 22-річного мешканця Бердичева, який працював на ФСБ Росії. Чоловіка обвинувачують у державній зраді. Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.
 

"За даними слідства, 22-річний житель міста Бердичева, налагодивши контакт через мережу Інтернет із представником ФСБ Росії та вступивши з ним у злочинну змову, тривалий час, із січня по квітень 2021 року, отримував та виконував завдання, що завдають шкоду обороноздатності і державній безпеці України", – йдеться у повідомленні.


За інформацією прокуратури, чоловік неодноразово фотографував військові об’єкти, територію полігону, будівлі, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень, входи і виходи приміщень, у тому числі аварійні і пожежні, гуртожитки, у яких проживають військовослужбовці, а також збирав приватну інформацію про їх сім’ї.
 

"Усю інформацію, фотографії передавав через інтернет. За кожне завдання отримував на банківську картку відповідну плату. За сумлінність його запросили до Росії для проходження спецпідготовки та видали гроші для оформлення закордонного паспорта", – додали у відомстві.


З часу затримання і дотепер особа перебуває під вартою. Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння державної зради (ч.1 ст. 111 КК України). 

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Справу розглядатиме Бердичівський міськрайонний суд.
Поділитись

Новини по темі: