16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Заступник мера повідомив, скільки будинків у Житомирі вже готові до опалювального сезону

Заступник мера повідомив, скільки будинків у Житомирі вже готові до опалювального сезону

  • 26 серпня, 2021 13:13
У Житомирі триває підготовка до опалювального сезону 2021–2022 років. Готовність внутрішньобудинкових мереж системи опалення до прийому теплоносія перевіряє спеціальна комісія. Як пояснили в міській раді, до складу комісії входять фахівці КП «Житомиртеплокомуненерго», Управління Держенергонагляду у Житомирській області та представники управляючих компаній або ОСББ, будинки яких обстежують.

Наразі готовність багатоквартирних будинків та відомчих будівель складає 75%.
 

«Готовність житлового фонду становить 75%. Це стосується будинків управляючих компаній і ОСББ, а також усіх наших відомчих будівель, які отримують теплову енергію централізовано. Таких будинків у Житомирі – 986», – розповів заступник міського голови Сергій Кондратюк.


Працюють комунальні служби і над поточним ремонтом теплових мереж.
 

«Всього на балансі КП «Житомиртеплокомуненерго» – 205 км теплових мереж. Їх необхідно поетапно замінювати. До пандемії за фінансування з місцевого бюджету та співпраці з SECO, NEFCO та ЄБРР у Житомирі щороку вдавалося замінювати до 10 км мереж. Цього ж року, у зв’язку із відсутністю фінансування та через пандемію, плануємо замінити 2 км труб», – додав заступник мера.


Нагадаємо, що рішення про початок опалювального сезону прийматиме виконавчий комітет міської ради за умови, що середньодобова температура повітря упродовж трьох діб поспіль не перевищує +8 градусів. Минулорічний опалювальний сезон розпочали 15 жовтня.
Поділитись

Новини по темі: