24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Ліцей в центрі Житомира тепер прикрашає 12-метровий мурал. ФОТО

  • 25 серпня, 2021 15:15
У Житомирі до Дня Незалежності України на фасаді ліцею №25 намалювали 12-метровий мурал "Ти у мене єдина". Мурал зобразив відомий житомирський аерограф Дмитро Краб у своєму авторському стилі.

Основним зображеним символом є Україна, яку уособлює жінка. Крім того, мурал містить елемент, який символізує 30-річчя незалежності України.
 

"Україна – це наша мати, наша ненька. Тому ми розмістили ці символи тут і вони у нас в основі. У нас є тут є квітка, яка є офіційним символом 30-річчя незалежності в кожній області, тому ми її сюди помістили", – сказав Дмитро Краб в коментарі "Суспільному".


Дмитро Краб, автор муралу / Суспільне


Робота над малюнком тривала три тижні.
 

"Спочатку робиться ескіз, я інтерпретую туди усе своє бачення, а потім підбираю колір, – каже Дмитро Краб. – Я малюю у техніці аерографіка – це означає "повітряна кисть", якщо перекласти цю фразу. Завдяки цій техніці можна зробити м’які переходи та передати об’єм зображення. Хотілося цього разу зробити мурал більш яскравим".


До муралу застосовуватиметься мобільний додаток "AR murals", завдяки якому роботи митців постають у доповненій реальності та починають рухатися.

Фото: Житомирська ОДА
Поділитись

Новини по темі: