29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Партія «Слуга Народу» вимагає притягнути до відповідальності винних в екологічній катастрофі на Житомирщині

Партія «Слуга Народу» вимагає притягнути до відповідальності винних в екологічній катастрофі на Житомирщині

  • 9 серпня, 2021 16:44
Текст відповідного звернення був сьогодні зачитаний Віктором Євдокимовим – керівником фракції «Слуга Народу» у Житомирській міській раді – під час позачергової сесії. В ньому, зокрема, йшлося про притягнення до кримінальної відповідальності посадовців КП «Житомирводоканал» та звільнення директора підприємства Андрія Нікітіна.

Головним питанням, що розглядалося на сесії, стала аварія на каналізаційному колекторі «Житомирводоканалу». Вона спричинила викид у річку Тетерів 7 тисяч тонн нечистот. За масштабами – це екологічна катастрофа.

Отже, депутати вимагають від місцевих чиновників та відповідних служб негайно ліквідувати наслідки катастрофи, знайти винних та притягнути їх до відповідальності.

«Правоохоронним і контролюючим органам провести розслідування діяльності КП «Житомирводоканал» і його керівництва стосовно завданих збитків довкіллю (ст.441 КК України – екоцид) і терміново звільнити керівника КП «Житомирводоканал», – йдеться у зверненні.


Також серед вимог – проведення повного аудиту коштів, виділених на реконструкцію очисних споруд та інших об’єктів КП «Житомирводоканал».

Нагадаємо, що 6 серпня на каналізаційному колекторі КП «Житомирводоканал» сталася аварія, внаслідок якої лише за одну ніч у річку Тетерів потрапило 7 тисяч тонн нечистот. Забруднення продовжується. Поки не запущені насоси на головній каналізаційній насосній станції, у річку через аварійний скид потрапляє від 20 до 30 тисяч кубічних метрів неочищених стоків. Вже 7 та 8 серпня спостерігалося катастрофічне зменшення кисню у воді та масова загибель риби в річці Тетерів.




Пресслужба політичної партії "Слуга народу"
 
Поділитись

Новини по темі: