18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомирська область
  • Активісти показали на Житомирщині масштабну вирубку лісу. Йде підготовка до геологорозвідки бурштину. ВІДЕО

Активісти показали на Житомирщині масштабну вирубку лісу. Йде підготовка до геологорозвідки бурштину. ВІДЕО

  • 15 липня, 2021 8:53
На території Олевської ОТГ Житомирщини вирубують ліс. Активісти припускають, дерева знищують в заказнику «Корабель», а під виглядом геологорозвідки бурштину готується повноцінне промислове видобування копалин. Про це повідомляє інформаційний портал «Стопкор» з посиланням на Олександра Ігнатьєва.

Активісти зафіксували на відео й оприлюднили місця свіжих вирубок лісів на території Олевської ОТГ.
 

«Сім місяців тому тут був густий ліс. Це охоронна територія заказника, який називається "Корабель". Триває підготовка до так званої геологорозвідки. Тут планують шукати бурштин. Дивіться, скільки лісу вирубано», — показує Олександр Ігнатьєв свіжі пеньки від дубів.


Він зауважив, що тут ростуть унікальні дерева.

«Унікальний ліс вирубують навколо місць видобування бурштину… Молоді дуби та сосни просто валяються у місцях розробок», — констатує активіст.

Також він показав мережі електропостачання, які вже встигли облаштувати на місці геологорозвідки.
 

«Ви колись бачили, щоб у глухий ліс вели дроти, щоб проводити геологорозвідку? Імовірно, що тут готують промислове видобування бурштину», — припустив Ігнатьєв.


«СтопКор» звернувся за коментарем до директора Білокоровицького лісгоспу В’ячеслава Колодяжного.
 

«Ще відео це не дивився, але мені говорили, що оприлюднене місце – за 3-4 км від заказника. Це не «Корабель». У мене є заступник Ігор Тараканець, він відповідає за охорону лісу, він зараз у відпустці. У четвер буде на місці – перевіримо. Щодо електромереж – не бачив. Ми за те, щоб було все по закону, тому проведемо внутрішнє розслідування», — запевнив директор лісгоспу.

 
Поділитись

Новини по темі: