28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Шахрай представився співробітником банку і викрав з картки житомирянки 25 000 грн

Шахрай представився співробітником банку і викрав з картки житомирянки 25 000 грн

  • 7 липня, 2021 14:42
У Житомирі пенсіонерка попалася на гачок шахрая, який представився працівником банку. Жінка надала невідомому конфіденційну інформацію і втратила 25 тисяч гривень. Про це "Журналу Житомира" повідомили в поліції Житомирської області.
 

"6 липня поліцію звернулася 70-річна житомирянка, яка розповіла, що напередодні спілкувалася з чоловіком, який представився банківським працівником. Жінка, вважаючи, що змінює паролі та додатково захищає свій рахунок, надала до нього доступ стороннім особам. У результаті в жінки вкрали майже 25 тисяч гривень", – інформують правоохоронці.


У той же ж день подібна ситуація сталася з 35-річним жителем Черняхова. Чоловікові також зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку та повідомив про блокування рахунку через стороннє втручання.
 

"Співрозмовник запропонував розблокувати рахунок дистанційно та в ході спілкування дізнався в чоловіка всю необхідну інформацію для доступу до грошей. Згодом з рахунків заявника були проведені електронні операції на суму понад 15 тисяч гривень", – повідомляє поліція.


Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і розшукують причетних до правопорушень.
Поділитись

Новини по темі: