18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Останній крик душі»: житомиряни вимагають не забудовувати двір на вулиці Героїв Десантників

«Останній крик душі»: житомиряни вимагають не забудовувати двір на вулиці Героїв Десантників

  • 6 липня, 2021 13:29
На засідання сесії Житомирської міської ради 5 липня прийшли жителі вулиці Героїв Десантників. Люди стурбовані будівництвом трьох дев’ятиповерхових новобудов поблизу їхніх будинків.

Житомиряни скаржаться на густу заселеність й тотальну відсутність інфраструктури поблизу житлових будинків, зокрема відсутність автопарковок, через що трафік руху на проїжджій частині надто великий, відсутність садочка, школи, парків чи скверів, де люди могли б проводити своє дозвілля, передає Times.zt.
 

“Для нас це останній крик душі. Ми вже 10 років боремося за одну земельну ділянку. Коли до нас приходили забудовники, то ми бастували й вони тихенько відходили. Але цього разу так трапилося, що прийшов забудовник і він знав, що ми проти, але сказав, що він буде там будуватись. Проблема в тому, що наш район будувався у 80-ті роки. Паркомісць тільки п’ять під одним будинком. Виходить, що на цій частині землі, зокрема й під час коронавірусу, всі гуляли, тому що парк від нас далеко. Там у нас футбольне поле й ми дуже просимо вас, щоб переглянули … Нам повітря не вистачає. В нас один заїзд на територію. Машин багато й всі стоять на дорозі, бо заїхати не можна. Дітей також побільшало і вони гуляють між машинами. Ми не просимо вас нам там щось будувати, просимо лише простору, ми самі все облаштуємо”, – розповіла місцева мешканка.


На засідання сесії прийшли також інші члени ініціативної групи й висунули ряд вимог до міської ради.
 

“Навколо будинків на вул. Героїв Десантників, 25-А та 27-А, які побудовані по периметру, є невелика площа, до одного гектара. До 2005 року згідно генерального плану забудови міста Житомира, тут було заплановано будівництво двоповерхового садочка. Але, враховуючи бізнес інтереси тодішньої міської влади, ділянку продали за сумнівними даними. І на цьому “п’ятачку” на 0,8 га чи 0,9 га, замість двоповерхового садочка, хочуть побудувати три дев’ятиповерхові будинки. Наше прохання заключається в тому, щоб міська влада разом з міським головою взяла участь у перемовинах з власником Бориславом Розенблатом щодо заміни земельних ділянок за адресою вул. Героїв Десантників, 25-А та 27-А”, – сказав житомирянин Михайло Сухов. 


Міський голова Сергій Сухомлин пояснив, що містобудівні умови вони не видавали й зараз тривають суди щодо містобудівних умов. Мер також запропонував після засідання сесії ще раз звернутися до власника про заміну цієї ділянки.
 

Передісторія


У Житомирі між будинками по вулиці Героїв Десантників планують побудувати новий житловий комплекс. Місцеві жителі проти і переконані - будівництво тут неможливе, навколишні будинки стоять на плавунах і по-тихенько сповзають у прірву.

Забудовником є ​​компанія "Фаворит ОПТ". Власники компанії - сестра і дружина колишнього нардепа Борислава Розенблата.

21 грудня Розенблат прийшов на громадські слухання і заявив жителям вулиці Героїв Десантників, що ділянку між будинками під забудову він вже купив і думка містян ніяк не вплине на будівництво

В січні 2021 року компанія Розенблатів подала до суду на департамент Житомирської міськради.
Поділитись

Новини по темі: