20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Афера з нерухомістю: майно житомирського вишу незаконно опинилося в приватних руках

Афера з нерухомістю: майно житомирського вишу незаконно опинилося в приватних руках

  • 1 липня, 2021 10:24
Правоохоронці викрили державного реєстратора, який провернув аферу з нерухомістю. За інформацією поліції, посадовець незаконно вивів з власності житомирського вишу нерухоме майно вартістю близько 9 млн грн.

"Попередньо слідством встановлено, що у 2019 році державний реєстратор однієї з сільських рад незаконно вніс зміни у Реєстр речових прав на нерухоме майно. На підставі підроблених документів він вивів із власності одного з вишів м. Житомира об’єкт нерухомого майна загальною площею 1200 кв. м", – повідомляє поліція Житомирської області.

Відомо, що майновий комплекс було відчужено на користь фізичної особи та згодом переоформлено на місцеву комерційну структуру.
 

"Своїми діями 29-річний чиновник (нині вже колишній) завдав державі збитків на суму майже 9 мільйонів гривень. 30 червня слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності ГУ Національної поліції в Житомирській області повідомили колишньому державному реєстратору про підозру у вчиненні протиправних діянь, передбачених ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України", – додали правоохоронці.


На незаконно відчужений майновий комплекс судом накладено арешт до вирішення питання про повернення об’єкту нерухомого майна у державну власність.

У рамках досудового розслідування також триває перевірка щодо можливої причетності фігуранта провадження до інших незаконних оборудок із майном.



Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: