26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Стало відомо, яке покарання загрожує працівнику Житомирводоканалу, який «погорів» на відкаті в ₴350000

Стало відомо, яке покарання загрожує працівнику Житомирводоканалу, який «погорів» на відкаті в ₴350000

  • 1 липня, 2021 8:53
Детективи поліції повідомили про підозру посадовцю КП "Житомирводоканал" в отриманні 350 тис. грн неправомірної вигоди. За таку діяльність суд може винести покарання у вигляді ув'язнення до 10 років.
 

"Під час досудового розслідування установлено, що директор одного із підрозділів комунального підприємства міста Житомира, у період березня-червня 2021 року, отримав від представника суб’єкта господарювання гроші в якості "відкату" за укладення договору поставки товару, а також швидке та безперешкодне проведення відповідних розрахунків. Співучасником протиправної діяльності став приватний підприємець, житель сусідньої області", – інформує поліція.


25 червня правоохоронці задокументували факт отримання спільниками другої частини неправомірної вигоди у сумі 175 тис. грн. Раніше, у березні цього року, було зафіксовано отримання директором першого траншу у такому ж розмірі.

30 червня посадовцю оголошено про підозру в отриманні неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять Детективи слідчого управління ГУНП за оперативного супроводження УСР Житомирщини та процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

Передісторія


У Житомирі на "відкаті" 350 тис. гривень затримали посадовця КП "Житомирводоканал". Припускається, що мова йде про директора з розвитку та капітального будівництва Олександра Гаврилова.

Після затримання посадовця міський голова Житомира розпорядився створити комісію, яка перевірить діяльність комунального підприємства. Директора "Житомирводоканалу" відсторонили від виконання обов'язків.
Поділитись

Новини по темі: